Tanya's first adventure

Storfåglarna anfaller!

Tanya sitter tillsammans med vännerna Lia, Farall och Rakar i ett av partytälten ute på festplatsen som ligger någon kilometer norr om Storsjöby. Storsjöby har anordnat en större fest tillsammans med de andra halvlingbyarna för att fira vårens ankomst. Lia, Farall och Rakar berättar om de senaste veckornas raider de har gjort i utkanterna av Nordanskog där kobolterna börjat strömma till. De har ingen aning om varför, men det är helt klart mer kobolter än vad det brukar vara. Plötsligt hörs ett tjut och vännerna ser hur 4 gigantiska örnar sveper ner från skyn och snappar med sig två av halvlingbarnen som lekt utanför tältet, en pojke vid namn Pankas och en flicka vid namn Loradobe. Tanya och hennes vänner ger sig ut på en vild jakt genom den ökända Nordanskog innan de lyckas stressa en av fåglarna att släppa flickan. Tanya för tillbaka henne till byn och skyndar sig sedan tillbaka till vännerna innan de tar upp jakten på fåglarna igen. Innan de hinner så långt hindras deras väg av stora spindelnät och vännerna får lära sig den hårda vägen varför Nordanskog har så dåligt rykte. När de lyckats döda de attackerande spindlarna ser de en mängd döda kobolter ligga runt näten och Rakar hittar en kasthammare med den behändiga egenskapen att den återvänder till hans hand efter varje kast. Tanya hittar en lapp med mystiska order från “den vita draken” som kräver att de ska finna en druidcirkel. Innan de fortsätter jakten på fåglarna tar Tanya två hörntänder från de stora spindlarna var och stoppar på sig som en trofé. Jakten genom skogen forsätter och nästa gång deras framfart hindras är det av ingen mindre än Storträdet, en av de få mytiska enter som fortfarande lever i Nordanskog. Storträdet förhör sig om deras ärende, och vill ha försäkringar om att de inte tänkt döda örnarna innan han hjälper dem. Lia förklarar att hon som clerik av Melora aldrig skulle få för sig att göra det, men att hon inte heller kan låta örnarna äta upp ett halvlingbarn. Storträdet lugnas av det, och kommer på att han har en av Meloras heliga symboler som nån äventyrare tappat i skogen vilken han inte har någon nytta av så han ger den till Lia. Sällskapet får också 2 Potions of healing av honom. När de ska ge sig av på nytt kommer Tanya på att fråga om de kan få lift av Storträdet som ju är mycket snabbare till fots än vad sällskapet är. Storträdet går med på att ge dem lift och släpper av dem bara någon timme från den gamla människoborg där han sett fåglarna tidigare.

Tanya ger sig av för att scouta området och upptäcker att några goblins ledda av två människor, “storchefen” Radar, en cleric av Melora, och bågmästarskytten Fischa byggt ett träskjul nedanför människoborgen, och att jätteörnarn byggt sitt bo ovanpå det. Goblins har svarta armbindlar med ett gult Z på. Tanya smyger runt skjulet, spärrar för ingången till skjulet med en gren genom handtagen och smyger sedan tillbaka till vännerna och rapporterar. Hon och Farall smyger tillbaka och tar ut två goblins som är satta på vakt innan de allihop samlas framför skjulet just som de där inne bryter sig ut. Det visar sig att Lia känner Radar sedan förr, men det hindrar dem inte från att göra allt för att döda vännerna. När människorna upptäcker att de är på väg att förlora flyr de in i stugan och är sedan som bortblåsta. Kvar finns bara lite glasbitar och resterna av en magisk ritual. I stugan finner de en kista som förutom lite guld innehåller en mystisk lapp med två skrivna texter, en på något som liknar alviska och en på något som vagt påminner om dvärgiska. Det är dock inget som någon av vännerna kan tyda ut. Tanya skyndar sig att rädda Pankas på taket som tack och lov är oskadd. De skyndar sig tillbaka till Storträdet som går med på att föra tillbaka Pankas till en glänta nära Storsjöbyn och ger sig sedan av på jakt efter den druidring som stod omnämnd på den lapp de hittat på kobolterna och som Tanya hörde människorna prata om.

När de slår läger för natten hinner de dock inte sova länge innan de blir omringade av några otäcka vargar som inte beter som vargar normalt gör. Det blir en hård fight, men vännerna klarar sig.

Comments

Torborg Dinah

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.